Avundsjukan

Idag har avundsjukan och bitterheten tagit över helt!
 
Gårdagen var bra, det var fullt ös hela dagen! Vi är nästan 40 personer på julafton så det fanns inte mycket utrymme för att deppa ihop. Så dagen var faktiskt riktigt rolig och mysig!
 
Idag har jag inte ens borstat håret, bara gått runt i myskläder. Försöker ladda för ytterligare ett julbord med några i familjen imorgon och sedan middag med två barnfamiljer på kvällen. Vill verkligen inte gå dit! Jag vill inte känna mig så här avundsjuk på alla med barn, jag brukar inte känna det såhär tydligt. Men det är väl för att det är jul och ännu ett år har snart passerat i denna mardröm.
 
Min plan var ju att vi skulle köra på med sista Ivfen och sen pausa. Nu blir det ingen paus, utan bara väntan på operation och ny insättning i linköping. Dagarna tickar, månaderna tickar och åren tickar.
 
Jag vill bara att operationen ska vara över så jag vet vad jag ska förhålla mig till. Hatar ovissheten!
 
Åh vad jag önskar att jag är i en annan situation nästa jul! Förra julen fick jag min mens dagen innan julafton efter en misslyckad insemination. 
 
Förra veckan hade vi en heldag på jobbet med att lära oss en workshop som vi ska facilitetera på jobbet. Innan workshopen hade vi fått information om att ta med något som betyder något bra för oss samt att berätta om något som gjort en stark och stolt det senaste året.
 
Alla berättade typ om sina barn och graviditeter osv... Jag satt där med en tung sten och lyssnade. Jag var supernära på att säga:
- Jag har tagit mig över rätt stora hinder detta år. Jag som hade sprutfobi har botat denna med att ta  upp till tre sprutor om dagen i magen i perioder. Samt att jag som det kontrollfreak jag är också har lämnat över hela kontrollen över min kropp till vården. Att inte veta hur och när och om och ändå leva och fungera ok.
 
Men det sa jag såklart inte... Jag satt snällt där med ett leende på läpparna och lyssnade på allas barnhistorier och sa sedan:
 
- Eh jo jag är väl stolt över att jag ställde mig och spelade tvärflöjt på en julkonsert. Då jag inte har spelat inför folk på säkert 12 år.. 
 
Vilket är en piss i havet i jämförelse!
 
Min cyberpolare (jag kallar dig så😊) pånolligen la ut en länk för ett tag sedan med en låt hon hittat. Jag har tittat och grinat och tittat och grinat och hoppas att jag orkar sprida den lite i framtiden. Typ på Facebook. Så att fler blir medvetna och desto färre känner sig mindre ensamma.  Det var först i typ mars som jag hittade IVF bloggar och åren innan det jag väldigt ensam.
 
https://youtu.be/-K1gCKP-sZU
 
 
Hörni, hoppas att dagen var bra igår och att ni fått njuta lite av julen💓
 

God jul

God jul!
 
Må detta vara den sista julen i denna situation för oss ofrivilligt barnlösa! Nästa år ska vi sitta med våra magar eller med små bebisar i tomtekläder!
 
Jag är trött och sliten och fortfarande i dippen... Går upp och ner! Sysselsätter mig konstant vilket gör att livet är lite stressigt, hinner ju knappt blogga😊
 
Jag har fått operationstid, den 19 januari ligger jag på operationsbordet. Denna gång är det bestämt att jag ska sövas direkt. Den 4 januari börjar jag äta provera som framkallar min mens så att slemhinnan inte är svullen och sikten bra när det är dags för operation ca 7 dagar efter mens.
 
I dag ska jag äta allt som man inte får äta som gravid, jag ska dessutom dricka en jäkla massa vinglögg! Men den får jag hugga in på först ikväll när vi kommit hem, då jag är för en vit jul när man spenderar den med barn. OCH barn kommer det vara plenty of hos mormor och morfar, minst 10 och inga är mina.....
 
Som sagt. Jag önskar er en riktigt god jul och snart siktar vi in oss på vårt år!!! 2017!!!
 
💓💓💓

Dippen och skitveckan

Tjoohoo! Long time no see!
 
Jag har varit i dippen! Jäkla skitvecka helt enkelt! Förra helgen blev  jag påbackad med bilen och sedan gick allt bara utför.
 
Ångesten och sorgen har varit gigantiskt! Otroligt tung vecka!
 
Jag kände redan förra måndagen att det skulle bli en jobbig jul, så bestämde mig för att ringa kvinnokliniken på ryhov då jag är remitteras dit. Vill ju liksom veta när jag kan få operations tid och när jag ska börja med medicinen! 
 
Möts i luren av en sköterska som helt klart borde byta arbetsplats!
 
Jag började förklara mitt ärende och han inte ens förklara klart förrän hon snäser av mig med:
Du får väl ringa din kontaktperson i Huskvarna!
 
Jag: öh va? Nej nu tror jag du missförstod, jag.är remitterad från linköping och har träffat läkare xxx hos er som även opererade mig. Han ska skriva ut en medicin till mig inför nästa!
 
Sköterskan: Du får ringa till din kontaktperson i Huskvarna! (otrevlig as fuck)
 
Jag: (lätt irriterad nu) Men vad pratar du om? Jag har ingen kontaktperson i Huskvarna, jag har aldrig varit på någon klinik i Huskvarna.
 
Sköterskan: jo det har du! Alla ofrivilligt barnlösa har en kontaktperson i Huskvarna!
 
Jag: inte denna ofrivilligt barnlösa! 
 
Sköterskan: då är du den enda!
 
Jag: Mycket möjligt! Jag fattar inte vad du snackar om, men så här på min TREDJE IVF vet jag nog att jag ska ringa till er och fråga i och med att jag ska opereras på nytt!!! Jag vill att Läkaren ringer upp mig. Eller du kanske tycker att jag ska ringa till någon kontaktperson i Huskvarna som jag aldrig har varit hos och fråga om en medicin som en läkare hos er ska skriva ut inför operation hos er efter remiss från Linköping?????????
 
Sköterskan: ja men det.är faktiskt väldigt ovanligt, jag skickar ett messenger till läkaren, men jag tycker nog att du ska ringa dit ändå...
 
Jag: klick!
 
Gaaaaaahhh alltså jag höll på att explodera!  Jag ringde till kliniken som gjorde utredningen på mig och min sambo och berättade om telefonsamtalet.
Min klinik erbjöd sig att ringa upp för att ta sig ett snack med sköterskan, vi kom överens om att om jag inte hört något inom en vecka är så ringer kliniken till ryhov.
 
Ryhov ringde i fredags och jag ska ringa operationplaneringen idag och medicinen börjar jag med 16 dagar innan operation.
 
Hoppas ni andra mår bra! Jag ska försöka uppdatera mig inom kort. I dippen tog jag avstånd från sociala medier😊
Im back! Hoppas jag💓
 

Vår strid och vägen till dig

Ofriviligt barnlös... jo det är jag det! Välkomna och ta en kik på mitt liv och vår (min och min fästmans) strid för att få det där lilla pyret som vi så länge drömt om. När alla andra blir på tjocken till höger och till vänster, går på mammaledigheter och kommer tillbaks står vi fortfarande på samma ställe och trampar. Detta är vår strid, och jag vet att det är många där ute som delar den med oss. Inseminationer och IVF har nog inte varit så vi drömt om att pyret skall bli till, men det viktiga är ju faktiskt att det någon gång sker. Antal inseminationer = 3 (varav ett plus som slutade i missfall) antal letrozol omgångar=6. Antal IVF 3. Antal ET=2, antal FET= 6. Nu är vi inne på IVF4 och hoppas att vi kommer i mål.

RSS 2.0