Gravidkrämpor

 Jag har inte förväntat mig att graviditeten ska vara en dans på rosor och det gör inget att den inte är det heller så länge jag kommer i mål.  Jag går in i vecka 29 på tisdag❤
\n
 
\n
Jag har ju sedan typ vecka 17 fått supeeont i mitt högra revben av och till men minst en gång per dag och alltid när jag sitter ner. Ingen jag pratat med har haft likadant bara i senare skede när bebben kan sparka till hårt. Nu var jag iaf hos läkaren igår som bm hänvisade mig till då hon inte visste vad det kan vara. Plus att jag har så sjukt ont i höfterna nät jag sover och ville få foglossning bekräftat.
\n
 
\n
Jag har inte foglossning men kraftig inflammation i höfterna... vilket gör att jag helst inte ska belasta dem.. men jag kan ju inte sova på något annat håll... ryggen får man ju inte sova på och magen går inte. Hon erbjöd mig förat en kortisonspruta och jag blev så glad så jag nästan började gråta när jag trodde att jag skulle få sova en natt utan smärta. Men sen när jag dubbelkollade riskerna med bebis och hon förstod vår resa innan graviditet så bestämde vi att jag inte skulle ta sprutan. Så nu måste jag föraöka med sjukgymnastik för det finns inget jag kan få i medecinväg...
\n
 
\n
Gällande revbenet visste hon typ direkt vad det var för hon fick samma när hon var gravid. Min livmoder trycker på urinvägen så att den stryps och min högra njure svullnar. Hon tog ett blodprov och svaren kommer på måndag för att se så att inte njurfuntionen är mycket nedsatt. I så fall blir det ett akut ultraljud på njuren på måndag annars blir det att vänta på en tid. Men ett ultraljud måste göras. Jag har googlat runt lite nu efter och det verkar som om man lan lätta trycket på njuren med en kateter...
\n
 
\n
Detta innebär att jag helst inte ska sitta så mycket... och i och med att jag inte ska belasta  höfterna för mycket ska jag väl stå så mycket som möjligt varje dag. 86 dagar kvar. 
\n
 
\n
Igår var mäklaren här så nu har vi inte en lugn minut förräns efter visning 14 maj. Därefter är det bara en flytt kvar. 
\n
 
\n
Jag längtar så tills vi ät klara och hoppas innerligt att jag inte blir sämre så att vi klarar allt i tid.
\n
 
\n
Hoppas ni andra mår bra❤❤

Flytta som höggravid!

I fredags fick jag ett samtal om att vi får en hyresrätt vilket vi satt upp oss i kö till för att bara bo där tills vårt hus ät klart. Vi har inflytt i vårt nya hus i septemper 2019. 
 
Vi tänkte att det är skönt att sälja nu så vi vet hur mycket vi får och slipper stressa med en försäljning när jag är mammaledig. Dock hade vi lagt ner dessa planer då vi inte fått tag i någon lägenhet och jag blir mer och mer gravid och otymplig. Men nu har vi alltså fått tag på en och ska nu 3 månader innan bebis börja en försäljning av vårt radhus och flytta hela bohaget. Vi planerar flytten till den 15 juni alltså om två månader och då ska allt vara klart. Jag blir trött bara jag tänker på det. Vi måste städa och pimpa huset inför visning och sen gå igenom hela den processen. Flytten till lägenheten går när jag är i vecka 37 tror jag....  Jag försöker att inte gripas av panik. 
 
Jag vet att det här är det bästa valet det är bara att gilla läget och tänka att förhopöningsvis kommer inte bebis för tidigt så att jag får lite chans till återhämtning innan han kommer❤

Det ska kännas att man är gravid!

Vecka 27, 26 + 2! Jag ser ut som en jätte!  Från det att vi började med alla behandlingar har jag fram tills idag gått upp 30 kilo! Ganska mycket att gå ner sen. Jag har lite panik i och med att det är 3 månader kvar på graviditeten och man brukar ju gå upp ännu mer i slutet så är jag ute på långsamma 30 min promenader varje dag.  Mer än så kan jag inte gå på grund av värk. 
 
Men det är ju heeeelt fantastiskt att jag får bli så här tjock och att jag har ont. Jag skulle inte byta bort det för fem öre. 
 
Annars mår jag bra, jag jobbar och sliter och vankar runt. Jag har bestämt att jag stämplar ut på semester den 15 juni så det är bara två månader kvar. Det känns helt overkligt.
 
Jag vågar inte tänka på förlossningen och jag vet inte om jag vågar mig på en vanlig. Är så himla rädd för att något går fel men ska gå på samtal om det på förlossningen.
 
Förra veckan var jag på kontroll och allt såg bra ut. Jag följde kurvan som jag skulle och vi hörde hjärtljudet❤
 
Hoppas att ni andra har det bra och njuter i vårsolen som äntligen kommit❤
 

Vår strid och vägen till dig

Ofriviligt barnlös... jo det är jag det! Välkomna och ta en kik på mitt liv och vår (min och min fästmans) strid för att få det där lilla pyret som vi så länge drömt om. När alla andra blir på tjocken till höger och till vänster, går på mammaledigheter och kommer tillbaks står vi fortfarande på samma ställe och trampar. Detta är vår strid, och jag vet att det är många där ute som delar den med oss. Inseminationer och IVF har nog inte varit så vi drömt om att pyret skall bli till, men det viktiga är ju faktiskt att det någon gång sker. Antal inseminationer = 3 (varav ett plus som slutade i missfall) antal letrozol omgångar=6. Antal IVF 3. Antal ET=2, antal FET= 6. Nu är vi inne på IVF4 och hoppas att vi kommer i mål.

RSS 2.0