Helt slut

Nu är vi på plats i vår lägenhet som vi ska bo i ett  år tills huset är klart. 

Vi har endast lite småprylar kvar i radhuset och utemöblerna som ska bort innan den 26 då vi har bokat flyttastäd.

Jag är så himla glad över att vara på plata utan att bebis hunnit komma.

Jag har ju haft mensvärk av och till med sammansdragningar sen jag var inne på förlossningen förra onsdagen. I torsdags hade jag en bokad tid på förlossningen då de skulle mäta tappen igen. Min förhoppning var ju att den skulle vara ca 2cm fortfarande, men det var den såklart inte.
Tappen var nere på 1.4 och lite öppen. Så jag har verkligen varit livrädd för att förlossning skulle starta mitt i flytt. Men we made it👏!

Nu ska vaggan och skötbordet upp sen är jag redo. Jag vill helst att han såklart stannar lite till då sugreflexen och förmågan att hålla värmen inte är helt klara i vecka 36, 35+5 idag så varje dag är ett plus.

Jag är livrädd inför förlossning men har bestämt mig för att försöka lita på min kropp och personalen. Min största fasa är såklart att något går fel eller att han inte är frisk. Men försöker att inte tänka på det nu innan.

Hoppas att allt är bra med er❤

Uppdatering

Efter läkarbesöket i tisdags var jag ju lite panikslagen mest för att vi är så oförberedda.. Inga saker hemma. Inga kläder  osv.

Jag låg i soffan hela eftermiddagen och vad som kändes som mensvärk och sammandragningar. Vid 22 tog jag två alvedon och gick och la mig. Sen vaknade jag vid tolv igen och värken vart lite värre.

Då låg jag först och nojjade lite innan jag tog mig i kragen och ringde förlossningen. Hon sa att vi skulle komma in direkt. Jag vart ju typ totalt panikslagen. Vi åkte in och jag hade med en föda barnbok som jag inte har läst i och med att jag inte är förberedd.

Dock var dom väldigt bra på förlossningen och lugnade mig och sa att vi löser detta hur som helst men vi vill ku helst att han stannar lite till i mageb.

De gjorde CTG undersökte tappen och så fick jag en bricanylspruta i benet för att lugna ner det. 

Det lugnade sig och vi fick åka hem vid 5 på morgonen. Sen kom värken tillbaks vid 6. Men jag försökte sova och ringde först tillbaks till förlossningen vid två tiden. Denna gång kollade de först med CTG och den kom en  läkare och gjorde vul och mätte tappen igen.  Tappen hade samma storlek som 24 timmar innan. Det innebär att värkarna inte minskat på tappen vilket är super!

Vi fick åka hem igen. Nu har vi även packat en förlossningsväska och min syster har vart och handlat kläder, blöjor och massa annat bra att ha.

Men vi hoppas att han stannar ett par veckor till 😊 

Jag ska tillbaks till förlossningen och mäta tappen om en vecka om inget annat sker innan dess. Nu blev jag ju tvungen att förbereda mig lite 😊

Nu har dock värken släppt helt!

Hoppas ni andra mår bra❤

Panik!

Hej hopp! 

Jag har de senaste dagarna svullnat asmycket om fötterna och händerna. Älskar sommaren men just nu är det olidligt..
Igår trodde jag att jag fått havandeskapsförgiftning då min högra fot såg ut som ett klot. Jag hade dessutom "mensvärk" hela eftermiddagen när jag vilade. På kvällen åkte jag och handlade och fick världens kramp i övre mage. Plus att det under dagen kom lite slem.

Jag googlade ju massor och trodde verkligen att jag fått havandeskapsförgiftning. Men beslutade mig för att avvakta tills idag då jag ändå hade ett läkarbesök inbokat. 

Läkarbesöket idag gick ut på att kontrollera att det inte finns några konstigheter att föda vaginalt samt göra mig lite trygg. Jag berättade om värken från igår så de kollade mitt blodtryck, det var inte havandeskapsförgiftning och jag kunde pusta ut.

Läkaren var superbra och förklarade massor. Sen skulle hon kontrollera tappen i och med att det vart så krångligt vid tidigare insättningar.

Vid första anblick såg den bra ut då den rättat ut sig. Men så mätte hon den och märkte att den var för kort!  34+0 idag och då ska tappen vara minst 2.5 cm och min var knappt 2cm. Jag blev sjukskriven 100% och måste ta det extremt lugnt. Bebis kan alltså komma när som helst. Värken igår var alltså förvärkar. Vi fick instruktion om att packa förlossningsväskan just in case.

Hon sa att om jag tar det lugnt så borde inte bebis komma den närmsta veckan.  

Sen jag kom hem har jag legat med värk och knappt vågat röra mig...

Vi ska ju flytta nästa vecka och har inte ens packat än!

Jag hoppas att han vill bakas lite till!

Vår strid och vägen till dig

Ofriviligt barnlös... jo det är jag det! Välkomna och ta en kik på mitt liv och vår (min och min fästmans) strid för att få det där lilla pyret som vi så länge drömt om. När alla andra blir på tjocken till höger och till vänster, går på mammaledigheter och kommer tillbaks står vi fortfarande på samma ställe och trampar. Detta är vår strid, och jag vet att det är många där ute som delar den med oss. Inseminationer och IVF har nog inte varit så vi drömt om att pyret skall bli till, men det viktiga är ju faktiskt att det någon gång sker. Antal inseminationer = 3 (varav ett plus som slutade i missfall) antal letrozol omgångar=6. Antal IVF 3. Antal ET=2, antal FET= 6. Nu är vi inne på IVF4 och hoppas att vi kommer i mål.

RSS 2.0