IVF 4 menopur = ångest

Ja detta är superfånigt!
 
Här har man de senaste åren gått igenom extremt smärtsamma inseminationer, äggplock, återföringar och operationer i vad som känns är mängder.
Mitt psyke har kraschat åtskilliga gånger och det har varit ren och skär tortyr emellanåt. Men jag har klarat mig upp från botten alla dessa gånger.
 
Till läkare sjuksköterskor säger jag att det är helt lugnt att de sticker mig här och där och sätter kanyler överallt. Fobin som var så stark mot sprutor är helt väck. Jag är heeelt ok med sprutor. Jag gillar det inte, men jag andas och håller inte på att svimma längre.  SÅ LÄNGE JAG INTE SER SJÄLVA STICKET!
 
Jag kan titta när sprutan är inne men inte vid själva sticket. Jag kom ihåg vid första ivfen när jag satt där med sprutan min första sprutdag. Alldeles svettig och darrig i över en timme innan jag gav upp och lämnade över sprutan till sambon.
 
Det senaste har jag försökt att processa att jag kommer vara tvungen att lära mig då min sambo numera arbetar kväll varannan vecka och jag ska på tjänsteresa. Jag har föreställt mig att jag sitter där med gonal fen... Men nu ska jag alltså ta menopur istället. Jag har kollat och kollat på instruktionsfilmerna och jag blir typ svimfärdig. Alltså tjejer jag löser inte detta själv, jag har typ panik.
 
Har ni tips? Hur har ni gjort?
 
Funderar på om jag ska kontakta en gammal kollega som bor i umeå och kolla om hon kan hjälpa mig.
 
Känner mig som världens mes....

Vår strid och vägen till dig

Ofriviligt barnlös... jo det är jag det! Välkomna och ta en kik på mitt liv och vår (min och min fästmans) strid för att få det där lilla pyret som vi så länge drömt om. När alla andra blir på tjocken till höger och till vänster, går på mammaledigheter och kommer tillbaks står vi fortfarande på samma ställe och trampar. Detta är vår strid, och jag vet att det är många där ute som delar den med oss. Inseminationer och IVF har nog inte varit så vi drömt om att pyret skall bli till, men det viktiga är ju faktiskt att det någon gång sker. Antal inseminationer = 3 (varav ett plus som slutade i missfall) antal letrozol omgångar=6. Antal IVF 3. Antal ET=2, antal FET= 6. Nu är vi inne på IVF4 och hoppas att vi kommer i mål.

RSS 2.0