IVF 4 menopur = ångest

Ja detta är superfånigt!
 
Här har man de senaste åren gått igenom extremt smärtsamma inseminationer, äggplock, återföringar och operationer i vad som känns är mängder.
Mitt psyke har kraschat åtskilliga gånger och det har varit ren och skär tortyr emellanåt. Men jag har klarat mig upp från botten alla dessa gånger.
 
Till läkare sjuksköterskor säger jag att det är helt lugnt att de sticker mig här och där och sätter kanyler överallt. Fobin som var så stark mot sprutor är helt väck. Jag är heeelt ok med sprutor. Jag gillar det inte, men jag andas och håller inte på att svimma längre.  SÅ LÄNGE JAG INTE SER SJÄLVA STICKET!
 
Jag kan titta när sprutan är inne men inte vid själva sticket. Jag kom ihåg vid första ivfen när jag satt där med sprutan min första sprutdag. Alldeles svettig och darrig i över en timme innan jag gav upp och lämnade över sprutan till sambon.
 
Det senaste har jag försökt att processa att jag kommer vara tvungen att lära mig då min sambo numera arbetar kväll varannan vecka och jag ska på tjänsteresa. Jag har föreställt mig att jag sitter där med gonal fen... Men nu ska jag alltså ta menopur istället. Jag har kollat och kollat på instruktionsfilmerna och jag blir typ svimfärdig. Alltså tjejer jag löser inte detta själv, jag har typ panik.
 
Har ni tips? Hur har ni gjort?
 
Funderar på om jag ska kontakta en gammal kollega som bor i umeå och kolla om hon kan hjälpa mig.
 
Känner mig som världens mes....
Pånolligen
2017-09-30 @ 14:28:36

Oroa dig inte det kommer gå bra. Har använt det en gång och det gick det med. Du kommer klara det 😘💜

Svar: Tack😊 ja det gör ju vanligtvis det men jag är alltid så jäkla stirrig😊 ❤❤
Em

Anonym
2017-09-30 @ 23:39:43

Har precis börjat med Menopur, visst är den lite jobbig att blanda och annorlunda att sticka men det kommer att gå bra! Mitt tips är att ta lite fart och inte hålla på o trycka in långsamt. Snabbt nålen in hela vägen så är det värsta över! Lycka till, du klarar det! :)

Svar: Strålande tack för infon😊 är den lika trög att trycka in som orgalutranen? Lika tjock nål eller bättre? Fick du någon genomgång innan på hur du skulle göra eller löste det sig med instruktionsfilmen? Tusen tack😊
Em

Anonym
2017-09-30 @ 23:56:54

Jag kan tipsa om att lägga Emla salva på det stället du ska sticka , det hjälpte mig något otroligt då jag också var nål rädd ibörjan

Svar: Jag borde kanske testa med emla :). Igentligen är det inte smärtan eller det lilla sticket i sig som är problemet tror jag, utan hela själva grejen. Men det ska nog gå😊 tusen tack för tippset😊
Em

Anonym
2017-10-02 @ 09:21:04

Jag fick öva på kliniken men ändå kändes det ju lite spännande då man 3 veckor senare satt där och försökte minnas.. Jag kollade alltså en svensk youtubevideo från Ferring och läste instruktionerna, inte så jobbigt. Nålen är bättre än Orgalutran tycker jag 👍🏻😉 Svider lite men det fixar man också.

Svar: Tack😊 nu har jag bokat tid till att få testblanda, och det blir ju ganska tätt inpå😊 gött att den inte är lika hemsk😍
Em
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Vår strid och vägen till dig

Ofriviligt barnlös... jo det är jag det! Välkomna och ta en kik på mitt liv och vår (min och min fästmans) strid för att få det där lilla pyret som vi så länge drömt om. När alla andra blir på tjocken till höger och till vänster, går på mammaledigheter och kommer tillbaks står vi fortfarande på samma ställe och trampar. Detta är vår strid, och jag vet att det är många där ute som delar den med oss. Inseminationer och IVF har nog inte varit så vi drömt om att pyret skall bli till, men det viktiga är ju faktiskt att det någon gång sker. Antal inseminationer = 3 (varav ett plus som slutade i missfall) antal letrozol omgångar=6. Antal IVF 3. Antal ET=2, antal FET= 6. Nu är vi inne på IVF4 och hoppas att vi kommer i mål.

RSS 2.0