IVF 4 menopur = ångest

Ja detta är superfånigt!
 
Här har man de senaste åren gått igenom extremt smärtsamma inseminationer, äggplock, återföringar och operationer i vad som känns är mängder.
Mitt psyke har kraschat åtskilliga gånger och det har varit ren och skär tortyr emellanåt. Men jag har klarat mig upp från botten alla dessa gånger.
 
Till läkare sjuksköterskor säger jag att det är helt lugnt att de sticker mig här och där och sätter kanyler överallt. Fobin som var så stark mot sprutor är helt väck. Jag är heeelt ok med sprutor. Jag gillar det inte, men jag andas och håller inte på att svimma längre.  SÅ LÄNGE JAG INTE SER SJÄLVA STICKET!
 
Jag kan titta när sprutan är inne men inte vid själva sticket. Jag kom ihåg vid första ivfen när jag satt där med sprutan min första sprutdag. Alldeles svettig och darrig i över en timme innan jag gav upp och lämnade över sprutan till sambon.
 
Det senaste har jag försökt att processa att jag kommer vara tvungen att lära mig då min sambo numera arbetar kväll varannan vecka och jag ska på tjänsteresa. Jag har föreställt mig att jag sitter där med gonal fen... Men nu ska jag alltså ta menopur istället. Jag har kollat och kollat på instruktionsfilmerna och jag blir typ svimfärdig. Alltså tjejer jag löser inte detta själv, jag har typ panik.
 
Har ni tips? Hur har ni gjort?
 
Funderar på om jag ska kontakta en gammal kollega som bor i umeå och kolla om hon kan hjälpa mig.
 
Känner mig som världens mes....

IVF 4

Ja nu är nästan allt klart! Det blir korta protokollet med start vid mens som förhoppningsvis kommer om 1.5 vecka.
 
Dock blir det menopur denna gång istället för gonal f. Fasen jag som gillande min gonal, det var liksom favvon. Hatar orgalutranen. Nu ska vi alltså köra på en som är lite meckig och som vi ska blanda själva. Det där med luften skrämmer mig lite.. få ut den osv.
 
Hur jag än räknar så blir det alltid fel. Nu är jag antagligen på tjänsteresa i umeå när jag behöver göra iaf 1 av vul under spruttiden. Sa det till min klinik som sa att de säkert kan lösa att jag får göra vul i umeå då. Vet inte riktigt hur jag ska förklara det för mina kollegor... eeh jag måste sticka på ett läkarbesök bara... ja här i umeå...
 
Jag ska ringa falun och göra upp med betalningen samt dubbelkolla så jag får medecinen för immunförsvaret i samband med äggplock! 
 
Annars gör jag inte så mycket just nu förutom att tänka på IVF. Jag har börjat att räkna kalorier och gå minst en timma om dagen för att komma lite i form till behanslingsstart. Just nu väger jag 10kg mer än innan ivferna.... så jag har lite att jobba med😊
 
 
 
Nedräkningen till behandlingastart har börjat! Jag vill att ruvandet ska sluta på lucky number 8!!

Vad är det för fel på folk?

Just nu är jag bara trött och irriterad på folk i största allmänhet tror jag. 
 
Var på tjejmiddag igår. Alla vet att vi försökt få barn i flera år och genomgått behandlingar i flera år. Hur fasen  kan man då starta ert samtal med: Hörni jag vet inte vad jag ska använda för preventivmedel. Jag vill ju liksom inte bli gravid igen. Inte proppa kroppen full med p-pilller, jag vill inte ha hormoner i min kropp för det är dåligt för miljön...
 
Sen snackades det om hur alla andra gjorde och hur lätt det är att bli gravid...
 
Alltså jag pallade inte att lyssna och jag antar att de ändå borde förstå att samtalsämnet inte var ok för mig men icke... det pratades på. Tillslut reste jag mig och gick in på toaletten och grät lite. När jag kom ut var samtalet fortfarande detsamma  så då hängde jag lite i köket.
 
Så  idag när jag vaknade var jag lite låg. Då börjar en kompis messa lite och undrade vad vi skulle göra i helgen. De skulle på fest ikväll,  och avslutade med att synd att vi har två barn hemma imorgonbitti.
 
Vadå synd? Det är väl förfan inte synd? Jag skulle ställa in alla fester och sovmornar i 20 år framöver om jag fick chansen att ha ett eget litet barn. 
 
Har folk gått och blivit helt efterblivna eller? Wtf!
 
Ibland hanterar man sånt här bättre och ibland sämre och detta är en av de sämre dagarna.
 
Gällande nästa behandling så har min klinik börjat med sammanställningen och vi har fyllt i en hälsodeklaration och skickat in. Så förhoppningsvis skickar kliniken allt till falun nästa vecka så att vi kan betala och så att min läkare kan skriva alla recept. Sen är bolllen i rullning. Hoppas på att kunna börja behandling runt den 13 okt😎
 
 

Vår strid och vägen till dig

Ofriviligt barnlös... jo det är jag det! Välkomna och ta en kik på mitt liv och vår (min och min fästmans) strid för att få det där lilla pyret som vi så länge drömt om. När alla andra blir på tjocken till höger och till vänster, går på mammaledigheter och kommer tillbaks står vi fortfarande på samma ställe och trampar. Detta är vår strid, och jag vet att det är många där ute som delar den med oss. Inseminationer och IVF har nog inte varit så vi drömt om att pyret skall bli till, men det viktiga är ju faktiskt att det någon gång sker. Antal inseminationer = 3 (varav ett plus som slutade i missfall) antal letrozol omgångar=6. Antal IVF 3. Antal ET=2, antal FET= 6. Nu är vi inne på IVF4 och hoppas att vi kommer i mål.

RSS 2.0